TRATAMENTE ORTODONTICE
nu este niciodata prea devreme sa monitorizati aparitia corecta a dintilor pe arcade pentru copilul dvs. Ortodontul poate identifica malocluzia - dintii inghesuiti sau probleme de muscatura - sau probleme de muscatura, intervenind apoi in ghidarea eruptiei corecte a dintilor pe arcada. Tratamentul ortodontic inceput cat mai devreme poate preveni un tratament ulterior mult mai laborios.· Ce cauzeaza inghesuirea dintilor sau aparitia problemelor ortodontice?
Malocluzia este adesea ereditara. Problemele ortodontice pot fi cauzate de traumatismele dentare, de pierderea prematura a dintilor, de suptul degetului sau de mancarea unghiilor. Pedodontul va poate ajuta sa corectati aceste obiceiuri vicioase ale copilului pentru a evita aparitia problemelor ortodontice.
· De ce este important tratamentul ortodontic inceput cat mai repede?
In primul rand imbunatateste aspectul fizionomic insa beneficiile sale depasesc cu mult partea estetica. Ortodontul poate indrepta dintii, ghida eruptia corecta a dintilor, corecta problemele de muscatura, chiar poate preveni unele extractii ulterioare. Indreptarea dintilor ajuta la o curatare mai buna si duce la prevenirea cariilor si bolilor gingivale.